ترکیه دانشکده ی طالبان

 

نیروهای طالبان در ترکیه چه می کنند؟!
 
ترکیه در تلاش است تا به هر نحوی که شده از قطر و پاکستان عقب نماند و در بین دولتمردان آینده (طالبان سابق) برای خود نیرو تربیت کرده و جا باز کند. این امر ممکن نیست مگر اینکه اکنون که طالبان به عنوان مخالف دولت محسوب می شوند از سوی دولت ترکیه روی خوش ببینند.
به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، ظاهرا در آینده ای نه چندان دور شاهد نشر اخبار جدیدی از پیوستن طالبان به دولت خواهیم بود و به احتمال زیاد به زودی پرونده شورای عالی صلح با پیوستن همه طالبان به دولت، بسته خواهد شد.

گواه این مطلب حضور طالبان و نیروهای آنها در کشورهای مختلف می باشد که این کشورها در تلاش هستند تا به نحوی در ساختار طالبان تغییر ایجاد نموده و آنها را به گونه دلخواه و از قبل تعیین شده آموزش دهند و آرام آرام راهی کابل سازند تا با اتمام دوران ریاست جمهوری حامد کرزی، دیگر مخالف دولتی هم وجود نداشته باشد.

در همین راستا برخی منابع فاش کردند که بسیاری از اعضای طالبان در دانشگاههای ترکیه آموزش می‌بینند. بر اساس این اخبار بیش از صد نفر از اعضای گروه طالبان در دانشگاههای مختلف ترکیه مشغول آموزش هستند و عده این افراد در شهر ازمیر بیشتر از شهرهای دیگر است.

چندی پیش نیز یکی از اعضای طالبان که در منطقه پلچرخی افغانستان آزاده شده بود برای تحصیل به ترکیه فرستاده شد، تا شاهدی دیگری باشد بر گسترش روابط حکومت ترکیه با طالبان. ترکیه از جمع کشورهایی است که در چارچوب حضور ناتو در افغانستان نیرو به کشور ما اعزام کرده است، اما این نیروها در عملیات رزمی شرکت ندارند.

به عقیده برخی کارشناسان مسائل سیاسی، ترکیه به عنوان کشور مقتدر اسلامی و عضو ناتو در صدد است تا با یافتن راه‌حلی سیاسی برای مناقشه افغانستان، نقش یک میانجی را به عهده گیرد و بدین طریق خود را به عنوان قدرت اول اسلام درحل مسائل منطقه ای مطرح سازد.

بر همگان معلوم است که افغانستان عرصه نمایش قدرت واحدهای سیاسی در جهان است. تمامی کشورهایی که در افغانستان حضور و نقش دارند در پی نمایش اقتدار و قدرت خود هستند. در طول تاریخ، افغانستان بیشتر به خاطر جایگاهش اهمیت داشته تا به خاطر منابعش. هرچند که اکنون با کشف منابع نفتی و منابع غنی اورانیوم منافع مالی نیز در صدر خواسته های این کشورها قرار گرفته است.

به هر حال ترکیه کشوری است که اکنون می‌خواهد در عرصه منطقه‌ای نقش‌آفرینی کند. این نقش‌آفرینی گاهی متضاد با منافع ایران و پاکستان است و گاهی هم همسو و هم‌جهت. که حمایت از جنرال دوستم را نیز می توان یکی از نقشهای ترکیه در مسائل کنونی افغانستان دانست.

ترکیه در افغانستان به چند شکل  نقش‌آفرینی کرده‌است؛ یکی کمک به بازسازی افغانستان، دیگری ورود نظامی به افغانستان در چارچوب ناتو و سوم توسعه مناسبات فرهنگی در شکل ایجاد اماکن و نمادهای فرهنگی مانند ساخت مساجد، دانشگاه و مدارس. در حوزه سیاسی هم ضمن اینکه رابطه و مناسبات خوبی را با دولت کابل برقرار کرده، مدتی نیز در تلاش بود تا برای طالبان در آنکارا دفتر نمایندگی تاسیس نماید که بنا به دلایلی موفق به این امر نشد.

اما اکنون در تلاش است تا به هر نحوی که شده از قطر و پاکستان عقب نماند و در بین دولتمردان آینده           (طالبان سابق) برای خود نیرو تربیت کرده و جا باز کند.

شاید با این توضیحات مشخص شده باشد که نیروهای طالبان در ترکیه و برخی دیگر کشورها چه می کنند؟

حمزه محمودی - افغان پیپر




:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: "ترکیه , "طالبان" , "ترکیه دانشکده ی طالبان" ,
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : حقیقت
تاریخ :
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: